Optimistisch!

Het Pinksterweekend was dit jaar ook gelijk het Jubileumweekend. Met 17 boten zijn we een weekend lang in Den Bommel te gast geweest. Dit weekend heeft gezelligheid uiteraard centraal gestaan, maar ook sport en spel zijn ingezet door de jubileumcommissie.

Na een rustig ontvangst in de middag in Den Bommel zijn om 18.00 de barbecues aangestoken, waarna er een goede bodem gelegd kon worden voor de rest van de avond. Het bleef nog lang onrustig aan de haven zullen we maar zeggen…

De zondagochtendrust was om 10.00 gelijk voorbij, want er stond een heuse ochtend workout te wachten onder de bezielende leiding van Ilvia (inclusief gouden glitterjas).

Na deze warming-up kon de strijd tussen de verschillende teams beginnen met de jubileum spelen. De teams hebben hard gestreden voor de overwinning, waarbij Nella van Biert er met de 1e prijs vandoor is gegaan (Nella had de meest soepele heupen). Na deze enerverende ochtend was het programma nog niet afgerond, er moest immers ook nog gezeild worden. En ja dat hebben we gedaan met de Optimisten, de badkuip die je genadeloos afrekent op je zeilkwaliteiten. Een impressie hiervan is gemaakt door Bas Colombijn en via deze link is een prachtige film te bekijken:

Tegen het eind van de middag was het tijd om de kombuis in te duiken, het steigerbuffet stond namelijk op het programma. Ook hier werd ieders creativiteit op culinair vlak getest en aan de lege schalen en borden te zien is dat zeker gelukt.

De laatste activiteit op maandagochtend was een gezellig ontbijt verzorgd door Soof Catering. Rond 12.00 hebben de schepen de koers weer naar Middelharnis ingezet.

Het bestuur kijkt terug op een fantastisch weekend, alle lof en dank voor de jubileumcommissie voor de organisatie. Het weekend heeft voor verbinding, gezelligheid en strijdlustigheid gezorgd. Op naar de volgende activiteit!