Op 10 juli gaan we buiten de deur zeilen, de deuren van sluis van Stellendam. Helaas ben ik een zoutloos watersporter dus nul ervaring op zee. Gelukkig zijn er bij ons in de verenging een aantal leden die wel ervaring hebben op onze Noordzee.

Het is de bedoeling dat de deelnemers zich verzamelen op vrijdag 9 juli in avond in de binnenhaven van Stellendam. Op 10 juli willen we dan vroeg in de ochtend vertrekken. Het is de bedoeling dat we de Noorderboei  gaan ronden. Niek Vis  heeft berekend dat het dan goed te doen is. Het gaat er om dat  zoutloze leden ook  als opstapper eens wat hartige water kunnen proeven.

Wie wil mee uitvaren met zijn boot of wil mee varen. De opstappers dienen dan alleen maar op tijd in Stellendam te zijn. Corné Peeman, Niek Vis en Erik van Straten en zullen van de partij zijn in de zeezeiltoertocht. Het is gewoon een kwestie van met elkaar afspreken waarop de  ALV  ook al de gelegenheid is.

Aangezien ik totaal geen verstand heb van zout water laat ik de coördinatie over aan Niek Vis omdat het ons leuk lijkt om eens van zoet naar zout te gaan maar ook weer heelhuids en met een fijne ervaring terug van zout naar zoet. Tot zaterdag 10 juli.

Tabee Aad