Op 10 oktober werd de laatste zeilwedstrijd van dit jaar  gevaren;

Het is er toch nog één keer van gekomen dit jaar, de Mosselrace!

Op zaterdag 10 oktober 12.00 uur.  De zeilen kunnen dus omhoog voor de laatste zeilwedstrijd van dit jaar een mosselrace. Deze keer helaas zonder mosselen.

Gelukkig; het ging door!

Een dag na de A.L.V. (die ook goed verlopen was) was daar de zaterdag met de mosselrace.

Een goede afsluiting van ons zeilseizoen.

Uiteindelijk verschenen er 7 schepen aan de startlijn. De startlijn die gepasseerd kon worden tussen 12.00 en 12.15 uur zodat ieder  zijn eigen starttijd had, maar vooral ruimte op de startlijn.

De ene boot voer met z’n tweetjes de andere met wat meer opvarenden. Allemaal met gepaste kleding en dus niet zoals de avond ervoor met een stropdas. Het was geen overbodige luxe om zeilkleding te dragen omdat het nat en fris was. Het was dan ook lekker om de drie rondjes te varen (één kleine en twee wat grotere) met een lekker zeilpak aan. Het deelnemersveld is redelijk bij elkaar gebleven ondanks een windje 5. De eerste kwam al na  anderhalf uur over de finishlijn en de laatste een half uurtje later. Ik had een plekje gekozen op de Westpier voor de start finishlijn maar havenmeester Jan bood mij zijn sluiswachtershuisje aan waar ik fijn gebruik van heb gemaakt. Ik had van daar een goed overzicht en zat lekker beschut met koffie. Bedankt Jan! Een vrijdagavond zeilers bijeenkomst of palaver zat er door de corona maatregelen helaas niet in en is dan ook een gemis geweest om alles goed op elkaar af te stemmen. Ondanks het gemis is het toch goed gegaan maar hopen we dat het volgend jaar weer op de  normale en op onze eigen gezellige manier. In de komende tijd kunnen jullie alle bijgewerkte en gecorrigeerde uitslagen verwachten inclusief de all-over uitslag. Zo gauw het weer kan plannen we een avond voor de prijsuitreiking en om onze scheepsklokken gelijk te zetten.  Het is ons aan alles gelegen om ons zeil clubje drijvende te houden en afspraken te maken hoe we het een en ander in 2021 gaan doen. Ik heb er zin in.

Wens jullie ook nog veel inzicht wijsheid kracht en vooral moed toe om in de komende wintertijd je schip weer in topconditie te krijgen en zie dan jullie graag weer in 2021 aan de startlijn.

Tabee  Aad

Het parcour van de Mosselrace 2020

Namens de wedstrijdcommissaris is hier de uitslag van de Mosselrace 2020