STAMPPOT RACE

Eindelijk konden we op zaterdag 14 mei onze eerste wedstrijd van het seizoen varen nadat we twee weken daarvoor de wedstrijd hebben moeten afblazen wegens een tekort aan deelnemers.
Deze keer ook geen grote aantallen maar toch 7 schepen die met elkaar de strijd aan wilde binden.
Het was een mooie dag met in het begin een wat zwak westelijk windje,
gelukkig nog genoeg om langzaam het eerste kruisrak richting Stellendam te overbruggen. Daarna kon het ruimer aan de wind en werden vanaf Hellevoetsluis door sommige de spinnaker gehesen.
De baan was zo getekend dat de deelnemers meerdere malen het startschip passeerde, wat maakte dat er op dit punt ook voor de bemanning van de Bonnie Lass, het schip van Hans Dekkers, genoeg te beleven was.
Na ruim twee uur na de start passeerde de The Etch van Kees van Vliet als eerste de finishlijn. Vervolgens gevolgd door Beau Bateau van Mark Reigwein, Aquavite van Corné Peeman, Flash van Eric van Straaten, Falco Niger van Paul Cox en de Kate van Bas Colombijn. De Mirage had bij aanvang pech en starte daarom een klein halfuur na het startschot en heeft rond 16.30 uur besloten de twee laatste rakken er maar bij te laten zitten.
Terug in het clubhuis stonden er 2 dampende pannen met hutspot klaar om alle hongerige bemanningen aan te laten sterken. John had weer zijn uiterste best gedaan om er samen met een asperge soep vooraf , ballen gehakt en een heerlijke mouse met rabarber na, een uitstekend geheel van te maken.
Vooraf aan al dit heerlijks zijn de overall prijzen over 2020 en 2021 uitgereikt. Eric van Straten mocht voor beide jaren de eerste prijs in ontvangst nemen. Over 2021 was vervolgens Niek Vis 2e en Bas Driece 3e . Het jaar daarvoor stond Bas Driece op de 2e plaats en was Kees van Vliet 3e. Jammer genoeg kon er maar één prijswinnaar aanwezig zijn.
Eric heeft zich laten vertegenwoordigen door Bas Colombijn die namens hem een advies en dankwoord uitsprak waarna een warm applaus volgde.
De stampot race werd na berekening van de aankomst tijden gewonnen door Kees van Vliet gevolgd door Eric van Straaten, Mark Reigwein, Paul Cox, Corné Peeman, Bas Colombijn en Raf Luyten.
Het was al met al een heel mooie dag. Waarbij alle betrokkenen zover ik de reacties heb gehoord zich prima hebben vermaakt.
Ik hoop voor de volgende wedstrijd weer wat meer inschrijvingen te mogen ontvangen en wens ieder tot die tijd veel vaarplezier toe.
Met vriendelijke groeten,
Arno de Jong, interim wedstrijdleider